Maria

Geboren in een groot gezin en van onderaf gaan leren. Vooropleiding; eerst de H.H.School, daarna INAS, 2 jaar VWO voor volwassenen. Dan allereerst Verpleegkundige A, daarna de Kinderaantekening, de Kraamspecialisatie en tenslotte Neonatologie. Een periode van lesgeven volgde. Ik heb in het geheel gedurende meer dan 25 jaar o.a. in twee kinder- en twee academische ziekenhuizen gewerkt, Vanaf 1991 ging ik naar de Academie voor Natuurgeneeskunde in Amsterdam, daarna afstuderen aan de School voor Homeopathie Amersfoort. Tenslotte nog twee jaar deeltijd avondstudie Filosofie, (wijsbegeerte en spiritualiteit) aan de VU te Amsterdam. Ik ben dankbaar voor alle medische ervaringen met de vele pati├źnten die ik mocht verzorgen en het werken met artsen en collega’s.

De vele cursussen en nascholingen gedurende mijn werk als homeopaat hebben me veel kennis en inzichten gegeven. Zoals de Postgraduate aan het Hahnemann instituut, de diverse lessen van een aantal bekende homeopaten uit de hele wereld: Rajan Sankaran, Jan Scholten, Jane Cichetti, Andreas Borndal, Micha Norland, Jenni Tree, Alex Leupen en de Masterclass van Anne Vervarcke. Ik leer nog elke dag bij.

De Training tot Kindertolk heeft mijn persoonlijk leven verrijkt en de mogelijkheid geboden om hele gezinnen op weg te helpen. Het kind als spiegel.

Als laatste, de ‘Creation-coach’ training, heeft me handvatten gegeven om waar nodig de weg te kunnen wijzen.

Dit alles tot doel om: Ziekte zo mogelijk te helen en symptomen te zien als metafoor van wat er gezien en gekend wil worden. Om vanuit ziekte en ├│verleven naar het volle leven te komen.